Лазерна епилация

Elysion Pro дава гарантирани резултати, именно заради предимството на тази технология да загрява и унищожава космения фоликул мигновено, без да нарушава целостта на кожата.

За процедурата

Лазерната епилация е безболезнен и ефективен метод за премахване на нежелано окосмяване по тялото. В последните десетилетия все повече хора предпочитат лазерното обезкосмяване заради несравнимите и дълготрайни резултати. За разлика от кола маската и бръсненето, лазерната епилация атакува и унищожава трайно луковицата на косъма, така че той да не поникне години наред. Процедурата е бърза и безболезнена, а резултатите са видими още след първата сесия.

 

ЗА АПАРАТА

Диодният лазер Elysion Pro е обявен за най-добрият в своята категория от престижното списание Vida Estética. Той премахва нежеланото окосмяване по селективен начин. Лазерните импулси на платформата достигат до меланина в космения фоликул, като причиняват неговото температурно изгаряне без да увреждат кожата. Лазерната епилация с Elysion Pro има дълготраен и бърз ефект благодарение на неговата пикова мощност от 2000 W. Той има четири дължини на вълната (755 nm,810 nm, 940 nm и 1060 nm), което му дава възможност да третира ефективно всички фототипове кожа. С него може да се работи дори и през летните месеци и върху кожа със слънчев загар.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС?

Качествена услуга

Високолотехнологични апарати

Качествени
продукти

Уютна атмосфера

Elysion Pro

Резултати

Преди

След

Преди

След

Често задавани въпроси

Как да се подготвя за процедурата лазерна епилация?

За да бъде максимално ефективна процедурата за лазерна епилация е задължително космите, в желаната от вас зона да не се отскубват в продължение на 4 седмици за зона лице и поне 6 седмици за зона тяло, като за зона крака времето за изчакване може да се удължи до 8 седмици. Това е с цел проследяване и спазване на анагенната фаза на косъма. Методите за епилация могат да са тези, при които няма отскубване на косъм – бръснене, подстригване, крем депилатоар.

Защо е важно космите да бъдат избръснати преди извършване на лазерна епилация?

Значително важно е космите да са избръснати от 24 до максимум 48 часа преди процедурата, за да може стъблото на косъма да поеме енергията и да я достави до фоликула на косъма. Ако космите не са избръснати, ще изгорят на повърхността на кожата и могат да предизвикат изгаряне и на самата кожа.

Ефективна ли е лазерната епилация при бели косми?

Не. За да бъде ефективна лазерната епилация, в състава на косъма трябва да има меланин. Меланинът е отговорен за цвета на косъма, а в белите косми няма меланин.

Безопасна ли е процедурата и може ли да предизвика рак на кожата, и да увреди органите?

Процедурата е напълно безопасна и толерантна към кожата. Единствената светлинна енергия, която причинява рак на кожата, са UV лъчите и то най-вече UVA лъчите, които увреждат ДНК на клетките. Диодната лазерна енергия с 810 nm дължина на светлинната вълна се прицелва единствено в космите и по никакъв начин не засяга кожните структури или органите.

Какъв ефект се наблюдава след процедурата?

След лазерната епилация коренът и самият косъм изгарят. В следващите няколко дни космите започват да имитират растеж и да падат. Това се наблюдава някъде след десетия ден от процедурата и продължава две седмици. Ефектът от лазерната епилация се вижда още след първата процедура и се изразява в редуциране на космите в третираната зона и забавянето на растежа им. Понякога на втора-трета процедура окосмяването може да се засили. Това се дължи на светлинната енергия, която може да стимулира растежа на т.нар „заспали” космени фоликули. С всяка следваща процедура космите все повече намаляват, докато се достигне до изчезването им.

Час за консултация

Ако не сте сигурни или имате въпроси относно процедурата, не се колебайте да се свържете с нас чрез нашата контактна форма!