Красота и здраве за Вашата кожа

Магията на красивата кожа се крие в поддържането на нейното здраве. Сияйната и чиста кожа е въпрос на ежедневни навици и ритуали, с които да я почистваме и подхранваме. Има простички и значителни неща, които можем да прилагаме, за да имаме привлекателна кожа на лицето.

В тази статия ще споделим с Вас няколко безценни съвета, затова как да поддържате кожата си здрава и винаги сияйна. Ще наблегнем на няколко ритуала, които имат изключително лечебно действие върху кожата.

Лечебното действие на водата

Независимо дали е топла или студена, тя притежава едни от най-ценните свойствата, за да може човешкият организъм да функционира правилно. Що се отнася до действието й върху кожата, нейното лечебно действие е безспорно

Консумацията на чаша топла вода сутрин има магическо действие. Приемът на 200 мл. хладка вода сутрин на гладно помага за прочистване на червата и изхвърляне на токсини от тялото. Може да добавите и прясно изцеден лимонов сок , който ще снабди кожата ви с витамин С. Той създава защита, устойчива на въздействието на свободни радикали и стимулира производството на колаген. По този начин кожата на лицето става по-гладка и еластична.

Измиването и наплискването на лицето сутрин със студена вода е особено полезно за нейния свеж вид и не само. Студената вода помага на леко подпухналите ни лица сутрин да възвърнат нормалното си състояние. Докато спим клетките в нашето тяло регенерират, а това води до разширяване на порите и подпухналост. Затова обилното наплискване на лицето със студена и освежаваща  вода ще свие порите на кожата ни и  ще забави процесите на стареене.

Лечебното действие на масажите

Масажите за лице или йогата за лице, както напоследък е модерно да се нарича, имат дрениращо и лечебно действие върху кожата. Те освен, че намаляват бръчките, подпухналостта и стреса, увеличават микроциркулацията и лифтирането на кожата, като спомагат за изчистването на токсините от лимфната система.

Предлагаме Ви няколко прости неща, които може да прилагате вкъщи и по всяко време.

Преди да започнете, измийте ръцете си и нанесте малко от ежедневния си крем. Започнете масажа от местата, където има лимфна зона-ушите и отстрани на шията. С кръгови и леки движения на пръстите, винаги отдолу нагоре обходете зоната в продължение на една минута, като не използвате сила.

Лечебното действие на почистването и ексфолиацията на кожата

Измиването на лицето сутрин и вечер е от съществено значение, за здравето на нашата кожа. За съжаление само плискането с вода не е достатъчно, за да отмие себума или грима, който сме нанесли. Важно е да почистваме кожата си редовно с измивни продукти като гел, пяна или мицеларна вода. Веднъж седмично е добре да почистим кожата си с подходящ ексфолиант. Скрабовете премахват мъртвите клетки. За по-мазна кожа се препоръчва скраб с по-груби абразивни частици, а при суха и чувствителна кожа са подходящи пилингите.

Лечебното действие на HydraFacial

 Почистването на лицето от специалист е добро отношение, което всяка уважаваща себе си дама заслужава. Почистването на лицето с HydraFacial e привилегия за онази част от нежния пол, която умее да познава качеството и да се задоволява само с най-доброто.

Какво е HydraFacial?  

Това е най-новата и смайваща апаратна процедура за почистване на лице. HydraFacial е процедура в три стъпки, която може да прилагате всяка седмица. Всяка една стъпка е разработена, така че даде на кожата ви онова, от което се нуждае. Почистване и пилинг, екстракция и хидратиране, превенция и защита са фокусът на процедурата. По време на терапията се прилагат патентовани серуми, които почистват нежно кожата без да предизвикват излющване. Едновременно с това я хидратират и служат като щит срещу външни фактори. Процедурата с HydraFacial едно пътуване в света на красотата, където няма болка и неприятно усещане. 

Подарете на кожата си почистването, от което се нуждае! Дарете я с блясък и красота!